Menu
06/10/2021
NUMA X Piano
Disruptive ease, incredibly powerful...

Numa X Piano is een ware revolutie voor digitale pianospelers. Als nooit tevoren zijn talloze hi-end functies, geluiden en SFX ontworpen en gecombineerd om zo op een gemakkelijke, intuïtieve en effectieve manier te worden bestuurd.

Numa X Piano is de perfecte fusie tussen een muziekinstrument van topkwaliteit op basis van een nieuwe Sound Generation-architectuur, en een vier-zone MIDI-controller afgeleid van de beroemde SL-lijn. Voeg daar een 4-track digitale mixer aan toe en je hebt een krachtige combinatie voor zowel Studio als Live-optredens.

UXlogic: een revolutionaire (en stijlvolle) UX Experience

UX-logica is de naam van de innovatieve, adaptieve kleuren gebruikersinterface van Studiologic. Het kleurendisplay en de kleurgecodeerde encoders zijn altijd gesynchroniseerd met de geselecteerde zone, waardoor een duidelijke en gemakkelijke toegang tot alle functies mogelijk is.

Krachtige akoestische en elektrische fysieke modelling, met HD Sound FX
De Sound-engines zijn gebaseerd op een krachtige mix van Sampling, Wave Shaping en echte Physical Modeling. Naast de 8 Insert FX, 2 voor elke zone en de secties Master Delay en Reverb (met FDN-technologie), hebben de akoestische pianogeluiden speciale DSP-effecten om snaar en duplexresonantie te simuleren, plus release, key-off en demper geluiden.

Laat je vingers gaan met de FATAR touch
Numa X Piano modellen zijn uitgerust met de meest up-to-date evoluties van Fatar klavieren met hameractie: de TP/400 Wood met 3 contacten en echappement, plus Aftertouch, of de nieuwe TP/110 met 3 contacten en Aftertouch.

NUMA Manager en Sounds database-uitbreiding
Een groot deel van het interne geheugen wordt vrij gelaten voor extra geluiden, die zullen worden gepubliceerd op de website van Studiologic. Alle fabrieksgeluiden en nieuwe gebruikersgeluiden kunnen naar andere posities in de lijst worden verplaatst, dankzij de Numa Manager desktop-app, waarmee je ook de firmware bijwerkt en de programma's op een snelle en gemakkelijke manier organiseert.

Audio via USB
Dankzij de USB-Audio-functie kan je geluiden in digitaal formaat uitwisselen met je computer of tablet en het instrument zelfs als een audio mengpaneel gebruiken, met een lokale directe besturing op de audioniveaus.

Ingebouwde digitale mixer
Numa X Piano bevat ook 4 audio-ingangen en een 4-track digitale mixer met regelaars voor gain, bas, midden en hoge tonen, waardoor deze unieke functie kan worden gebruikt als een ingebouwde mixer voor externe bronnen, zoals microfoons, bas, gitaren of andere toetsenborden.

Het productassortiment van Numa X Piano bestaat uit 3 modellen:

Numa X Piano GT
Numa X-piano 88
Numa X Piano 73


Alle modellen delen dezelfde technologieën: de UX Logic, de akoestische modellering, de elektrische modellering, de high-definition SFX-sectie.

Numa X Piano GT is het vlaggenschipmodel met het nieuwste FATAR-toetsenbord met houten hameractie TP/400 Wood met 3 contacten en echappement, plus Aftertouch-bediening.
De GT-versie bevat ook elegante massief houten zijpanelen voor een verfijnde uitstraling. Alles verpakt in een metalen en solide kast, die het opnieuw ontworpen railsysteem biedt voor een eenvoudigere en slimme haak van vele accessoires die later zullen komen.

Numa X Piano 88 beschikt over de nieuwe FATAR hameractie TP/110 met 3 contacten en Aftertouch, en moderne, stijlvolle zijpanelen. Het wordt ook geleverd met een solide metalen kast en het nieuwe railsysteem, allemaal verpakt in een draagbaar en lichtgewicht toetsenbord.

Numa X Piano 73 wordt geleverd met de kortere versie van de TP/110 voor betere draagbaarheid.

Kenmerken:

 • UX Logic met Adaptive Color Controls
 • Akoestische pianogeluiden met verbeterde TRS-technologie en spectrale interpolatie met hoge resolutie
 • Elektrische pianogeluiden met fysieke modelling van vintage elektrische en hybrides
 • Hi-end Fatar hameractie toetsenbord
 • 4 zones toewijsbaar aan interne geluiden of externe MIDI
 • 4 Audio-ingangen Zones Mic/line met speciale effecten
 • Zoomfunctie om zoneparameters snel te bewerken
 • Favorieten opslag
 • Globale EQ: bas, midden, hoge tonen
 • 8 geluidsbanken met meer dan 200 fabrieksgeluiden
 • Specifieke bedieningselementen voor elk geluid die kunnen worden geactiveerd door de zoomfunctie
 • Brede effectensectie samengesteld door Insert FX1, Insert FX2, Master Delay, Master Reverb
 • Audio via USB
 • 2 programmeerbare controller-sticks

Lees ook